18 Şubat 2009 Çarşamba

Karnıyarık böreği :)


Karnıyarık yemeğinin uzaktan akrabası bir börek buda :) Üçgen kesilmiş yufkaların içine keyfinize göre; peynir, patates, kıyma, sucuk, kaşar hangisini tercih ederseniz dolduruyorsunuz. Sonra sigara böreği modeli ama biraz daha tombul tombul sarıyorsunuz. Sonra yağlanmış tepsiye dizilerek doğru fırına :) Börekler fırında şöyle biraz pembeleşirken, siz domates ve biber dilimlerinizi hazırlıyorsunuz. Tam pişmeden böreklerinizi çıkarıyor, her birinin üzerini keserek açıyorsunuz, açılan yerlere dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştiriyorsunuz. Ve tekrar fırına, biberler yumuşayana kadar. Hatta birazda biberleri yakarsanız çok lezzetli oluyor. Hem görüntüsü hemde tadıyla keyif veriyor insana. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder